Cum poți să ai succes ca traducător în 3 pași

Dacă ești traducător autorizat și vrei să faci o carieră în acest domeniu, cu investiție 0 lei, îți prezentăm 3 pași de succes care te vor ajută să te diferențiezi de concurența ta, să obții un venit de peste 500 euro lunar și să dispui de un program flexibil în activitatea ta. Fie că practici această meserie că hobby sau vrei să obții un venit în plus, pe lângă job-ul actual, suntem siguri că vrei să te diferențiezi de mulțime și vrei să-ți urmezi visul într-o carieră în traduceri că freelancer.

Probabil te-ai confruntat cu lipsa de experiență și de aceea nu ai fost prea solicitat de clienți. Experiența se dobândește în timp, prin exercițiu, prin urmare colaborează cu cât mai multe birouri de traducere, multe sunt permanent în căutare de traducători colaboratori.
Dacă în schimb ai experiență dar tot nu ești solicitat, atunci trebuie să urmezi niște pași mici dar siguri care te vor propulsa și îți vor crește vizibilitatea în rândul clienților care au nevoie de traduceri.
1. Crează imagine muncii tale
Este esențial să ai o adresă de gmail profesionistă, fie cu numele tău fie un nume sugestiv, care să iasă în evidența. După ce ai creat căsuța de email profesionistă, este bine să ai cărți de vizită. Fă-le o vizită notarilor din zona ta, lasă-ți un specimen de semnătura, care este gratuit și spune-le că faci traduceri și/sau interpretariat, că stai aproape de biroul lor, lasă o carte de vizită și vei vedea că te vor solicita.

2. Fii vizibil
Unul din motivele pentru care nu ești solicitat (și cred că cel mai important) este că lumea nu știe de tine. Publică anunțuri gratuite pe internet, fă-ți o pagină de facebook profesionistă de traduceri, crează un site web gratuit, menționând ce facultate ai absolvit, mai ales dacă este de profil, premii/atestate sau experiență dobândită, tarife, oferte speciale, etc, orice ți se pare esențial pentru ca cine vede profilul tău să pună mână pe telefon să te sune. Fii convingător și realist.

3. Respectă-ți angajamentele
Ceea ce promiți să fie și respectat. Amintește-ți mereu că oamenilor nu le place să fie înșelați. Ai promis ceva, respectă-ți angajamentele chiar dacă mai și pierzi câteodată. Un client mulțumit se va întoarce la ține, pe când un client înșelat nu numai că nu va mai reveni, dar este posibil să îți facă și publicitate gratuită negativă. Fii cinstit cu ține și cu ceilalți și vei fi răsplătit.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>