Recenzie „How to Succeed as a Freelance Translator”

How to Succeed as a Freelance Translator sau „Cum să ai succes ca traducător freelancer” a fost conceput de către traducătoarea de origine americană Corinne Mckay în anul 2006 și este un ghid pentru traducătorii începători care vor să se lanseze în traduceri. De menționat că acest ghid a fost publicat în statul Colorado, prin urmare anumite elemente  pot fi diferite de legislația țării noastre. A se citi pentru principii și practici. Volumul s-a vândut în peste 5,000 de exemplare într-o perioadă de avânt economic pe piața de traduceri americană.  Printre elementele cheie ale acestui volum se numără: cum să scrii o traducere, cum să îți faci un plan de marketing, cum să te specializezi într-un anumit domeniu din traduceri și cum să ai succes și să atragi clienți în traduceri.

Volumul este împărțit în 5 capitole:

Primul capitol reprezintă introducerea în lumea traducerilor, și cum se derulează activitatea unui traducător (ce este un traducător, cum să îți dezvolți cunoștințele, cum îți stabilești tarifele, de ce e bine să faci parte din anumite asociații în domeniul traducerilor etc)

Capitolul 2 prezintă strategii de creștere a afacerii (imagine, marketing, promovare, atragerea clienților, eficientizarea activității, CV-ul unui traducător etc)

Capitolul 3 dezvăluie caracteristicile  locului de muncă (pentru traducătorii care își desfășoară activitatea la domiciliu – organizarea biroului de lucru, instrumente, resurse etc)

Penultimul capitol prezintă grila de tarife, negocierea contractelor, clauze și elemente de natură juridică.

Ultimul capitol oferă un rezumat al întregului volum și prezintă principalele idei care te vor ajuta să îți dezvolți business-ul, să te faci cunoscut și să reziști pe o piață concurențială.

Feedback-ul dat de Ghidul traducătorului în urma lecturii

How to Succeed as a Freelance Translator  este o carte care merită citită pentru cei care sunt la început de drum în traduceri pentru a se familiariza cu acest domeniu, pentru a învața practici și instrumente utile pentru a crește în acest domeniu. Este utilă de asemenea celor care intenționează să activeze în acest domeniu, să devină traducători autorizați și să practice acest domeniu și este plăcută pentru cei care vor să se delecteze cu viața traducătorului din culise.

Dacă ești interesat să achiziționezi această carte, poți contacta autoarea la corinne@translatewrite.com.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>