Sigur ți-ar fi utilă o listă cu resursele și instrumentele pe care sa le folosești zilnic în activitatea de traducător. Lista va rămane mereu deschisă, ne poți recomanda la randul tău resursele pe care le folosești și vrei să le impărtășesti si celorlalti colegi de breaslă si astfel formăm un plan eficient și util care te poate ajuta foarte mult in activitate.

Aceste resurse sunt cele pe care noi le considerăm esențiale in desfășurarea activității de traducător.

Cele mai recomandate:

1.  Date de contact profesioniste

Cea mai potrivită adresa de email este cea formată din numele tău din buletin. Sau orice altă combinație de genul „exemplu@francezatraduceri.ro” sau care cuprinde combinațiile de limbi pentru care esti autorizat, cum ar fi traducerigermana@exemplu.com. Ca sugestie, menționează două numere de telefon.

2.   O conectare excelentă la Internet

Este elementul esențial și de bază in activitatea oricărui traducător profesionist.

3.  Un cont pe proZ.com

ProZ.com reprezintă principala sursă de lucrări de traducere și servicii în domeniul traducerilor pentru liber-profesioniști. Dacă esti traducător profesionist ai posibilitatea de a te înregistra și de a-ți crea gratuit un profil. Devenit membru, beneficiezi la maxim de avantajele colaborării cu alți traducători profesioniști sau obții acces la lucrări și servicii de traducere.

4.  Un web site 

Pe wordPress iți poți face singur propriu site in doi timpi și trei mișcări. Te face vizibil pe platformele de căutare de pe Internet și capeți vizibilitate.

5. Respectă-ți angajamentele

Ceea ce promiți să fie și respectat. Amintește-ți mereu că oamenilor nu le place să fie inșelați. Ai promis ceva, respectă-ți angajamentele chiar daca mai și pierzi cateodată. Un client mulțumit se va intoarce la tine, pe cand un client inșelat nu numai ca nu va mai reveni, dar este posibil sa iți facă și publicitate gratuită negativă. Fii cinstit cu tine și cu ceilalți și vei fi răsplătit.