Recenzie „The Business Guide for Translators”

The Business Guide for Translators sau „Ghidul antreprenorial in traduceri” a fost conceput de către traducătoarea Marta Stelmaszak în anul 2014 și este un ghid antreprenorial pentru traducătorii incepători si avansati care vor să isi dezvolte un business in domeniul traducerilor.

Ghidul se referă în prima parte la zona economică și cum funcționează traducătorul autorizat (PFA). Fiecare capitol prezintă conceptul sau teoria traducerilor, se pun întrebări și apoi se explică cu argumente specifice la sfârșitul fiecărui capitol.

In cea de-a doua parte fiecare capitol prezintă strategia care se aplică în industria traducerilor, fiind un îndemn de a acționa și a aplica principiile dezvoltate în această lucrare, scopul final fiind acela de a servi clienții cât mai bine posibil.

Cea de-a treia parte pune accentul pe dezvoltarea afacerii, concepte, obiective, valori și elemente cu care se diferențiază  traducătorii în branșa lor.

Partea a patra expune o serie de practici în afacere, competențe manageriale, activități de birou, contabilitate și idei de negociere în relația cu clienții.

Printre cele mai interesante expuneri în lucrare sunt noțiunile despre strategie, plus valoare adăugată, negociere și multe altele, prezentate sub forma unor exemple practice, provenite din experiența personală a autorului.

Intrebarea care se pune este următoarea: „Am de gând să folosesc informațiile prezentate?” categoric răspunsul este „Da”, pentru că am un avantaj dobândit prin lecturarea cărții, care prezintă informații utilizabile și relevante pentru cariera noastră de traducători autorizați.

Dacă ești interesat să achiziționezi această carte, poți contacta autoarea la:
http://wantwords.co.uk/school/lesson-107-the-business-guide-for-translators/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>